Finnish Electric Winter Tour starttasi keskiviikkona 6.2.2019 ja matkaseurue palaa koteihinsa su 10.2.2019. Matka starttasi Helsingistä ja seurue ajaa Suomen itäreunaa Nuorgamiin ja siitä länsirannikkoa pitkin takaisin Helsinkiin.

Matkan tarkoituksena on tehdä sähköautoilua tunnetuksi ja näyttää, että sähköautolla on mahdollista kulkea myös pidempiä matkoja. Kilometrejä reissun aikana kertyy arviolta reilu 3100.

Matkaa voi seurata myös kartalla osoitteessa https://glympse.com/!sahkollasuomenympari2019

Matkaseurueeseen kuuluu:

  • Kirsi & Perttu autona Tesla Model S 100D
  • Björn ajaa Jaguar I-PACEa
  • Jonni liikkuu Hyundai Kona electricillä
  • Vesa on Renault Zoen ratissa

Aamu startattiin aamiaisen parissa, jotta viimeinen etappi kotiin voisi alkaa. Reittisuunnitelma muuttui viimeisen päivän osalta niin, että seurue ajoi Oulusta rannikkoa pitkin kohti Vaasaa, josta kaartaisimme Tampereelle. Kipeänä olevien olisi hyvä päästä kotia huilaamaan.

Upean aurinkoisen sään siivittämänä matka tuntui etenevän kuin siivillä pohjoisen kapeiden teiden jälkeen. Lounashetki vietettiin Vaasassa, jonka jälkeen suunnistettiin Jalasjärven Juustoportilla kahville. Yksi Tesla Clubilainen tuli meitä varta vasten sinne moikkaamaan ja kuulemaan reissu kuulumiset.

Mukavan keskustelutuokion myötä tauko kesti suunniteltua kauemmin, mutta näin loppu suoralla siihen ei kiinnittänyt suuremmin huomiota.
Jalasjärveltä matka jatku Tampereen kautta kohti Helsinkiä.

Pysähdyimme vielä porukassa Hyvinkään ABC:lle lataamaan Fortum Charge & Driven CCS:lle. Tässä vaiheessa Teslan matka päättyi Hyvinkäälle ja Jaguarin kuski tsemppasi vielä viimeisen pätkän kotia Kirkkonummelle.

Renault Zoe:n tiimi jäi vielä tiistaina reissun päälle ja heidän paluu viivästyi keskiviikko iltaan erinäisten latausongelmien vuoksi.

Kona electric saapui kotiin jo edellisenä päivänä.

Lue matkan kaikki artikkelit:

Matkasuunnitelma

Finnish Electric Winter Tour, päivä 1, ke 6.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 2, to 7.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 3, pe 8.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 4, la 9.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 5, su 10.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 6, ma 11.2.2019

Finnish Electric Winter Tour, päivä 7, ti 11.2.2019

Yhteenveto matkasta